زندگینامه حضرت مولانا بهزاد فقهی (حفظه الله)



بسم الله الرحمن الرحیم

زندگینامه حضرت مولانا بهزاد فقهی (حفظه الله)

 

حضرت مولانا بهزاد فقهی (حفظه الله) در سال  1359 در شهر تربت جام که یکی از شهرهای مشهور و معروف خراسان است در خانواده ای متدین و مذهبی دیده به جهان گشود.

در سلسه نسب حضرت مولانا ، عرفاء و علماء زیادی بودند از جمله جد امجد ایشان مولانا حاجی قاضی جلال الدین فقهی سلجوقی (رحمه الله) است .

 شمه ای  از زندگینامه  مولانا حاجی قاضی جلال الدین فقهی سلجوقی (رحمه الله علیه):

ایشان در سال 1311 هجری قمری در روستای المجوق از توابع تربت حضرت شیخ الاسلام احمد جام (قدس سره) متولد شدند. تحصیلات دینی خود را در شهر هرات به پایان رساندند ، ایشان در زندگی پر بار خویش ضمن به تحریر در آوردن  آثاری از قبیل رساله صراط المستقیم ، منظومه جلالی ، زنبیل جلالی ، فرایض المیراث نظمیه جلالی ، مختصرالبیان فی تعریف الحیوان ، ارشاد السالک التصوف ، رباعیات جلالی و ... اقدام به تاسیس مدرسه علمیه در راه توسعه علوم اسلامی را در زادگاه خویش نمود. این عالم بزرگوار در سال 1393 هجری قمری در سن 80 سالگی دار فانی را وداع گفته و به دیار باقی رهسپار شدند. (انا لله و انا الیه راجعون).

ادامه :

حضرت مولانا فقهی (حفظه الله) تحصیلات  خود را در مدارس دولتی شهر تربت جام گذراندند و بنا بر شغل پدر به مشهد مهاجرت نمودند و بقیه تحصیلات را در شهر مشهد به پایان رسانیدند.

ایشان در شهر مشهد در کار دعوت و ارشاد مشغول بودند و بنا بر شوق و حس دینی و دلسوزی که نسبت به امت حضرت حبیب (صلی الله علیه و آله و سلم) داشتند سبب شد که در سال 1379 به حوزه منبع العلوم کوه ون - سرباز رفته و از استادی همچون حضرت مولانا محمد عمر سربازی (رحمه الله) کسب فیض نمایند.

ایشان پس از مدتی برای ادامه تحصیل به کشور پاکستان تشریف بردند و در جامعه اشرف المدارس  کراچی مشغول به تحصیل علوم نبوی شدند و از اساتیدی همچون  مولانا حکیم محمد اخترصاحب (رحمه الله) و مولانا محمد مظهر صاحب (حفظه الله) کسب فیض نمودند و در خدمت عارف بالله حضرت مولانا شاه حکیم محمد اختر صاحب (رحمه الله) برای تزکیه نفس مدتی را گذراندند.

شمه ای از زندگینامه حضرت عارف بالله مولانا حکیم محمد اختر صاحب(رحمه الله علیه):

ایشان اصالتا از منطقه موسوم به پرتاب گرا هستند که بعدها به ناظم آباد کراچی آمدند. ایشان تحصیلات ابتدایی خود را در دانشکده پزشکی علیگره گذراندند و موفق به اخذ مدرک تحصیلی از این دانشکاه شدند. مولانا حکیم محمد اختر (رحمه الله) بانی مدرسه دینی اشرف المدارس کراچی بوده ، که فقط در شهر کراچی بیش از 10 شعبه دارد ، و نزدیک به پنج هزار طلبه که مشغول فراگیری علوم اسلامی هستند. مولانا حکیم محمد اختر (رحمه الله) عارفی روشن ضمیر  و عالمی ربانی بود که عمر خود را در مسیر ارشاد و تربیت مریدین و شیفتگان محبت الهی  صرف نمود. مریدان و تربیت یافتگان این عالم فرزانه در اقصی نقاط جهان زندگی می کنند. ایشان در زمینه تالیف و تصنیف ید طولایی داشتند و بیش از 150 تصنیف ، از رساله و کتاب از خود به جای گذاشتند. مولانا حکیم محمد اختر (رحمه الله) عالم روحانی و برجسته اهل سنت و مدیر مدرسه اشرف المدارس واقع در گلستان جوهر (گلشن اقبال) کراچی شامگاه روز یکشنبه 12 خرداد 1392 (2 ژوئن 2013) پس از تحمل سالها بیماری دار فانی را وداع نمودند. (انا لله و انا الیه راجعون ). 

ادامه : 

پس از دو سال فراق از وطن به علت بیماری سختی که متحمل شده بودند از پاکستان عازم وطن شدند و بقیه تحصیلات را در حوزه منبع العلوم کوه ون - سرباز به پایان رساندند و از آن مدرسه فارغ التحصیل شدند و دستار علم  و تقوا را بر سر نهادند و با کوله باری از تجربه و علم وارد عرصه خدمت به جامعه اسلامی شدند.

ایشان بعد از فراغت راهی شهر تایباد شدند و مشغول دعوت و ارشاد مردم شدند و کلاسی تحت عنوان مثنوی معنوی راه اندازی کردند ، که دارای محبوبیت فراوان بین مردم شهر است و همچنین ایشان مورد تایید علماء سرشناس و معروف ایران می باشند.

مسلک ایشان:

مسلک ایشان دیوبندی است.

به اطلاع عزیزان می رسانم که دیوبندیت: مذهب ، فرقه ، جناح و حزب خاصی نیست ، بلکه این افراد ، گروهی هستند که از راه افراط و تفریط بدور بوده و راه میانه را برگزیدند و مبنای اصلی آیه وکذالک جعلنکم امه وسطا هستند.

[بقره -143]  و این هدف سایر علمایی هست که ایده و تفکرشان با ایده ها و افکار حضرت مجدد الف ثانی (رحمه الله) ، حکمت حکیم الاسلام شاه ولی الله محدث دهلوی (رحمه الله) و بینش دینی حضرت مولانا محمد قاسم نانونتوی(رحمه الله) و مولانا رشید احمد گنگوهی(رحمه الله) وابسته هست.

مسئولیت ها:

1- امام جماعت مسجد حضرت عثمان (رضی الله عنه) تایباد.

2- مدرس حوزه علمیه مولانا ابوبکر تایبادی (رحمه الله).

3- یکی از سخنرانان مسجد جامع بزرگ مالک الملک تایباد.

فعالیت ها:

1- دایرنمودن کلاس مثنوی به در خواست جوانان در شهرهای تایباد ، تربت جام ، باخرز ، سنگان و ....

2- سخنرانی های متعدد ایشان در شهرهای استان و خارج از استان

3- سخنرانی های ایشان در حوزه های مطرح ایران در داخل و خارج استان اعم از: ، دارالعلوم مکی زاهدان ، حوزه علمیه احناف خوافٍ ، انوارالعلوم خیرآباد ، احمدیه تربت جام ، دارالعلوم اسلامی ریزه ، فخرالمدارس تربت جام ، خلیل آباد خواف ، تحت عنوان  جلسات اصلاحی برای دانشجویان و طلاب ، از ایشان دعوت بعمل آمده است.

ایجاد مدسه البنات ( امهات المومنین):

در منطقه بیشترین چیزی که در خواهران شایع بود بی علمی شان نسبت به امور دینی بود و خواهران این منطقه از لحاظ دینی در سطح پایینی بودند ، لذا ایشان به فکر تاسیس مدرسه البنات شدند و دوره ای سه ساله است و در این سه سال خواهران با مسائل فقهی ، اجتماعی ، تربیتی واصلاحی خود آشنا شده و می توانند در خانواده خود نقش به سزایی ایجاد کنند . در این مدرسه تعدادی خواهر فاضله مشغول تدریس کتاب الله و سنت هستند و در سطح شهر تایباد آماده خدمت رسانی به خواهران مشتاق به علوم نبوی  است.

اهداف:

1- اعلاء کلمه الله و احیاء و اشاعت دین.

2- زند ه کردن سنت های حضرت رسول الله(صلی الله علیه و آله و سلم)

3- نابود و ریشه کن کردن بدعات و خرافات و شرکیات از جامعه .

4- زنده کردن شور و شوق دینی در مردم .

5- بیداری جوانان و حمیت های دینی شان .

6- زنده کردن نشاط تحقیقی و علمی در طلباء و علماء .

7- نشان دادن عرفان و تصوف درست و صحیح بدور ازخرافات و بدعات و شرکیات.

8- مبارزه با پیرهای باطل و عرفان های کاذب.

9- مبارزه با فرهنگ منحط غرب و رشد فرهنگ پویای اسلامی .